Háromszázzal száguldó sinkanzen melletti ülni egy alagútban: munkaköri kötelesség

MTI/iho   ·   2018.08.27. 20:00
jrwest_sinkanzen0

„Ennek a gyakorlatnak az a célja, hogy a karbantartó személyzetet megtanítsa arra, hogy munkájuk minden egyes része fontos” – közölte a JR West vasúttársaság szóvivője az AFP francia hírügynökséggel. Az illetékes hozzátette, hogy a vállalatnak nem áll szándékában változtatni a gyakorlaton.

Így álldogolnánk mi is mellette, de ülni egy alagútban, miközben 300-zal jön... Hát...

A vasúttársaság mintegy 190 karbantartója vett már részt a gyakorlaton, amelyet 2016-ban vezettek be azután, hogy előző évben a szuperexpressz egy külső borítója menet közben lerepült a szerelvényről. A vasúti pálya menti tartózkodással azt akarják érzékeltetni a karbantartókkal, hogy milyen gyorsan halad a sinkanzen, és ezért milyen komolyan kell venni a munkájukat.

A helyi sajtó szerint a gyakorlat nem nyerte el számos alkalmazott tetszését. „Ez egy borzalmas tapasztalat” – idézte egyiküket a Tokyo Shimbun napilap. A Mainichi napilap által idézett karbantartó szerint a gyakorlat nem más mint „nyilvános közostorozás”.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek