Hatalmas siker Gödöllőn

iho/vasút   ·   2011.11.26. 20:20
title

Századik születésnapját ünnepli a gödöllői HÉV Cinkota–Kerepes–Gödöllő szakasza. Az évforduló alkalmából nosztalgiavonat közlekedett az Örs vezér tere és Gödöllő között, de a cinkotai járműtelepen és a gödöllői királyi váróban is szeretettel várták az érdeklődőket. Utóbbinál egy vonaltörténeti kiállítást tekinthetnek meg az év végéig. A nosztalgianap főszereplője a Csepelről ismerős 825-613-826-os pályaszámú MIX/a motorvonat volt. Az 1966 augusztusában állományba vett motorvonat hajlott kora ellenére napi rendszerességgel dolgozik még a csepeli vonalon, néhány hónapja érkezett meg Cinkotára, ahol az általában háromévente esedékes főjavítást kapta meg.

A BKV HÉV-vonalainak legszebb szakasza Kerepes és Gödöllő között húzódik. A nosztalgiavonat a baljáratú pályán Mogyoród állomást hagyja el Budapest irányába. Papp Szabolcs felvételére kattintva galériánkat tekinthetik meg

Ekkor adta magát az ötlet, hogy a Gödöllőn már évtizedek óta ismeretlen típust átfényezzék a hetvenes évekig használt színséma szerint. A vonatnak ennek megfelelően hatalmas sikere volt az utasok körében. A szerelvényen a HÉV rendes díjszabása szerint lehetett utazni. A vonatozás mellett érdemes volt a cinkotai járműtelepet is felkeresni, ahol csoportokban kísérték végig az érdeklődőket a főműhelynek is helyet adó kocsiszínben. Az átfényezett vonat hamarosan visszatér Csepelre, ahol ezzel a színnel fog járni, de várhatóan 2012 nyarán Szentendrén is lehet majd vele utazni. A BKV-nál ezzel még nem ért véget a nosztalgiaszezon, a korábbi évekhez hasonlóan idén is feldíszítenek egy UV-villamost, amellyel a 2-es és a 61-es villamosok vonalán lehet majd találkozni. Utóbbi járattal kapcsolatban hamarosan bővebb információval is szolgálunk olvasóinknak.

Kapcsolódó hírek