Hatalmas siker volt a ferihegyi Ikarus Németországban

iho/közút   ·   2015.05.27. 08:45
ferik0

A két szervezet együttesen mutatta be nemzetközi porondon munkájuk eredményét, melyet a legszebb és ráadásul legmesszebbről érkezett autóbusznak járó serleggel díjaztak. A rendezvényen kiállított járművek többsége ugyanis németországi volt; a volt Német Demokratikus Köztársaság területén a mai napig igen jelentős, a hazainál lényegesen erősebb kultúrája van az Ikarus autóbuszoknak – az idei kiállításon 35 magyar gyártmányú jármű vonult fel.

Béke Antal, a maléves Ikarus restaurálását végző Classic Truck&Bus ügyvezetője elmondta: hatalmas öröm és büszkeség a számára, hogy ilyen elismerést váltott ki az autóbusz, amelybe rengeteg munkát fektetett. A restaurátor magyar járműveket Polgáron újjáépítő csapatával több további restaurációs munkára is felkérést kapott Bad Belzigben.

A díj. Ha a képre kattint, megnézheti a buszos dzsemborit is galériánkban! (fotók: LKK)

Somogyi-Tóth Gábor, az LKK ügyvezetője szerint nem véletlen, hogy ilyen sikere van a különleges járműnek: a speciális, légitársasági színvonalat megjelenítő luxus kivitel, a hatalmas zöld ablakokkal övezett Malév Air Tours arculat a nyolcvanas években is egyedülálló, nyugati színvonalat képviselt a budapesti utcaképben. Az Aeropark repülőgép-múzeumot is üzemeltető nonprofit szervezet ügyvezetője elmondta: elégedettséggel tölti el, hogy a legendás repülőtéri autóbusz ilyen minőségben képviseli a magyar repülés és járműgyártás kultúráját. Hozzátette, a repülőtéri múzeum és látogatóközpont fejlesztésének keretében a közeljövőben hasonló színvonalú restaurálások várhatóak több légi- és földi jármű tekintetében is.

A fődíjjal elismert autóbusszal jelenleg is találkozhatunk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren: az Aeroparkból induló, rendkívül népszerű repülőtér-látogatások nagy részét ez a jármű teljesíti, melynek során a látogatók betekintést nyerhetnek a budapesti légikikötő kulisszatitkaiba.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek