Járhatatlan mellékutak nyugaton

MTI   ·   2013.02.14. 08:31

Csütörtök reggelre hatvan mellékút vált járhatatlanná Győr-Moson-Sopronban a hófúvások miatt – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t. Kálmán Gabriella közölte: Sopron térségében 16, Csorna vidékén 21, Kapuvár körzetében 17, Mosonmagyaróvárnál pedig 6 alsóbb rendű út járhatatlan.

Zala megyében a hóátfúvások miatt csütörtök reggelre kilenc út vált járhatatlanná, további 14 pedig csak nehezen járható; a megyében több helyszínen is járművek akadtak el, kamionok, személyautók és autóbusz mellett két esetben a közútkezelő munkagépeit is menteni kellett.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte: a napok óta tartó havazás eredményeként Zalában 12-20 centiméter vastag a hóréteg. A várható további havazás és a még mindig erős, néhol viharos erejű északi szél miatt továbbra is narancs színű, azaz másodfokú riasztás van érvényben a megye területének legnagyobb részén.

Csütörtökre virradó éjjel autóbusz, kamionok és személygépkocsik műszaki mentéséhez hívták a tűzoltókat. Beleznán egy árokba csúszott hóekét, Zalaváron pedig a közútkezelő egy másik elakadt munkagépét is a tűzoltók segítségével szabadították ki a hóból. Éjfél körül az M7-es autópálya nagykanizsai lehajtójánál autóbusz, kisteherautó, személygépkocsi és két kamion akadt el az emelkedőn, de az éjszaka folyamán legtöbbször a 71-es és a 75-ös úton, valamint a megye számos más pontján is árokba csúszott, elakadt járművek vezetői kértek segítséget.

Hófúvások miatt 14 útszakasz csak nehezen járható, kilenc utat pedig le kellett zárni Zalában. Nem közlekedhetnek járművek a 7-es út és Galambok, a Nagykanizsa és Szepetnek, a Tótszerdahely és Letenye, a Nagyrécse és Galambok közötti összekötő úton, a 75111-es úton Sármellék közelében, Ukk és Gógánfa között, a 75-ös úton a baki tető és Pölöske között, továbbá az Újudvar és Magyarszerdahely, valamint a Gelse és Zalaszentbalázs közötti úton.

Változatlanul fennáll a kamionos korlátozás a magyar-szlovén határon, miután a Zala Megyei Védelmi Bizottság csütörtökön 19 órától megtiltotta Szlovénia felől a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépjárművek belépését Magyarországra.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Elfújta a szél

iho   ·   2024.02.05. 10:38

Megrongálódott egy perontető a 30a vonalon a hétfő délelőtti szélviharban, ezért Martonvásár és Kápolnásnyék között csak egy vágányon közlekednek a vonatok.