Hatvan új mentő érkezik

iho/közút   ·   2012.12.28. 17:30
mentok

Az egészségügyért felelős államtitkárság az elmúlt hónapokban újabb 1,45 milliárd forintos forrást biztosított az Országos Mentőszolgálat számára, melyből hatvan Volkswagen Crafter mentőautó áll szolgálatba Magyarország mentőállomásain.

A minisztérium és a mentőszolgálat képviselői az újpesti átadáson <br /> (fotó: VW)

Az Országos Mentőszolgálat sajtótájékoztatót tartott, amelyen részt vett Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter és Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár. A résztvevők kívülről és belülről is megtekintettek néhány új mentőgépkocsit, melyek egyike a sajtóesemény helyszínén, Újpesten áll szolgálatba. Balog Zoltán a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ezzel a beszerzéssel másfél év alatt 120 új autóval gazdagodik az eszközpark.

Mártai István, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az MTI-nek felidézte, hogy a közelmúltban az egyik ilyen új jármű balesetben felborult, de a rögzített eszközök és a bútorzat a helyén maradt, a beteg nem esett le a hordágyról. Kiemelte: az új autók olyan biztonságos berendezésekkel és olyan technikai felszerelésekkel vannak felszerelve, hogy mind a beteg, mind a járműben dolgozók maximális biztonságban legyenek.

Kapcsolódó hírek