Újabb havas hírek keletről, nyugatról

iho/közút   ·   2013.01.25. 11:56

Hóeltakarítás miatt szakaszosan lezárják Zalaegerszeg északi elkerülő útját – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

Pécsi Norbert Sándor közölte: a 761-es úton –  a 74-es út, vagyis az egervári elágazó és a 761-es út ságodi csomópontja között – hómarók dolgoznak délelőtt, és a hatékonyabb munkavégzés érdekében a járműforgalmat szakaszosan, körülbelül 10 perces időtartamokra mindkét irányban leállítják.

Takarítják a 74-es főutat Magyarszerdahely közelében <br>(fotó: Varga György, MTI)

A szóvivő beszámolt arról is, hogy 10 óra után sikerült kiszabadítani a hó által elzárt Csöngetmajort, de az Újudvar és Magyarszerdahely közötti mellékút – a katasztrófavédelem korábbi közlésével ellentétben – továbbra is járhatatlan. A hóátfúvások miatt nehezen járható a 76-os és a 75-ös út több szakasza is.

Hóátfúvás miatt járhatatlanná vált az út Tiszaderzs és Tiszaszentimre között - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szabó Zita tájékoztatása szerint a 3217-es jelű úton egy tehergépkocsi elakadt a hóban, a jármű műszaki mentése jelenleg is tart. A közútkezelő megkezdte az úttest letakarítását.

A rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy kerüljék el az adott útszakaszt.

Kapcsolódó hírek