Hazai piacra termel az EMD brazil gyártóegysége

iho/vasút   ·   2012.11.18. 19:00
emd

A nagy múltú vasúti gyártótól megrendelt 14 mozdony első példánya a Vale újonnan létrehozott logisztikai leányvállalatánál, a VLI-nél fog dolgozni. A 3280 kilowatt teljesítményű SD70ACe gépeket az EMD brazíliai, Sete Lagoasban található új üzemében szerelik össze. Az üzemegység a Vale mozdonyain kívül az eldoradoi papír- és cellulóz-feldolgozó gyárnak is leszállít 21 ugyanilyen dízelgépet 2013 februárjáig. A 2004-ben bemutatott típusból már 1200-nál is többet értékesített az EMD. A vásárlók között olyan neves vasúttársaságok is szerepelnek, mint az amerikai BNSF és Union Pacific, a Canadian Natioan pedig egy 30 gépes beszerzést tervez.

A BNSF egyik SD70ACe típusú mozdonya<br>(fotó: Terry Cantrell)

A Sete Lagoas-i gyártósornak több külső beszállítója is van: a gyártási folyamatba a Progress Rail, a Caterpillar São Paulo szövetségi államban található leányvállalata is besegíti, a mozdonyokhoz a vontatómotorokat Diademában, a forgóvázakat pedig Hortolandiában állítják elő – számol be az International Rail Journal.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Átkozott sorompók Szerbiában

iho/vasút   ·   2020.12.01. 18:00

Vajdaságban, de inkább egész Szerbián lassan már nem is újdonság, ha egy nem működő fény- és félsorompóval biztosított, vagy esetleg éppen működő berendezésű, esetleg csak kitáblázott közúti-vasúti átjáróban baleset történik.