Hazatért a 165-ös Szergej

Vörös Attila   ·   2015.12.05. 16:15
80__IMG_6963__151203_Eloszallas__M62165

Egyre messzebb sodródott a 165-ös Székesfehérvártól. Szeptemberben még viszonylag közel, de már a fehérvári fűtőháztól elvágva Komárom és Moha-rakodó között pendlizett a kiszolgáló tehervonattal. A mohai szerelvények azért kerültek Komárom felé, mert Fehérvár állomás páros váltókörzetét ekkor építették át, így nem volt kijárás sem Veszprém, sem Kisbér felé.

Etalon: Dunaföldvár felé robog egy üres etanolvonattal a 165-ös Előszállásnál (képek: Vörös Attila)

A 165-öst később más klasszik Szergejekkel helyettesítették, a fehérvári pedig előbb Ferencvárosba, majd Hatvanba került. Itt részt vett a helyi tehervonatok továbbításában, főleg a jászberényi tolatóson és a jászapáti répavonatokon láthattuk. A rend december elején állt helyre, amikor a 165-ös újra otthona környékén tűnt fel. Úgy látszik, nem tetszik neki a fehérvári levegő, alig pár nap után Dunaújvárosba küldték. A dunaújvárosi két-három Szergejt Székesfehérvár adja, ezek akár heteket is eltölthetnek itt, amennyiben nincs szükség komolyabb gépészeti beavatkozásra.

Az etanoltöltő iparvágányán tolat a gép

Az utóbbi napokban a 165-ös már járt a dunaújvárosi iparvágányokon, Adony-Dunaparton, a kikötőben és a dunaföldvári bioetanol-töltőállomáson is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek