Helikopter zuhant a Volgába

MTI   ·   2012.03.22. 10:39

A Volga folyóba zuhant Nyizsnyij Novgorodnál csütörtökön egy magánhelikopter, a balesetben életét vesztette a pilóta, aki egyedül tartózkodott a gépen – közölte csütörtökön az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A tárca helyi igazgatósága szerint leszállás közben valószínűleg elektromos távvezetékbe ütközött a polgári célokra használt Bell-407-es helikopter, amely egy Moszkva környéki cég tulajdonában volt. Nyizsnyij Novgorod az orosz fővárostól mintegy 400 kilométerre van keletre.

A gép kettészakadt. Szemtanúk szerint olyan gyorsan merült el a folyóban, hogy a pilóta nem tudott kimenekülni a gépből. A mentők már csak a holttestét tudták kiemelni a Volgából.

Az amerikai gyártó Bell-407-esét számtalan civil feladat ellátására használják világszerte<br>(fotó: Wikipédia)

Oroszországban gyakoriak a repülőgép- és helikopterbalesetek. Legutóbb március 12-én Torzsok városa mellett zuhant le egy Ka-52-es harci helikopter, a pilóta és a fedélzeti mérnök is meghalt a balesetben.

Irkutszk környékén 2009 májusában zuhant le egy Bell-407-es helikopter, amelyen az Irkutszki megye kormányzója utazott. A balesetben a kormányzó is életét vesztette.

Az Orosz Helikopterek nevű holding vezetője akkor kijelentette, hogy a magas rangú hivatalnokok gyakran rákényszerítik a pilótákat, hogy megsértsék a repülési szabályokat.

Kapcsolódó hírek