Helyben is érvényes a kombinált bérlet Szombathelyen

iho   ·   2014.08.28. 14:14

A két közlekedési társaság és a szombathelyi önkormányzat megállapodása értelmében kiadott kombinált bérlet plusz szeptember elsejétől a vasi megyeszékhelyen közlekedő helyi autóbuszjáratokon is érvényes lesz. A GYSEV és az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. többségi tulajdonában álló Vasi Volán a 2012-ben megkötött együttműködési megállapodás keretében idén februártól vezette be a kombinált bérletet. Azóta a Püspökmolnári és Szombathely között közlekedő utasok a két település között egy bérlettel utazhatnak a vonatokon és autóbuszon.

A kombinált bérlet kibővített változata a kombinált bérlet plusz mostantól még több utazási lehetőséget kínál: az utazók már nemcsak a két vas megyei település között, hanem Szombathelyen, a helyi autóbusz közlekedésben is használhatják. Minderre a két közlekedési társaság és az önkormányzat megállapodása adott lehetőséget.

Azoknak az utasoknak, akik nem kívánnak részt venni a szombathelyi helyi közlekedésben, lehetőségük van a helyközi autóbuszjáratra és vonatra érvényes kombinált bérletet váltani.

„A kombinált bérlet bevezetése fontos mérföldkő volt a vasúti és az autóbuszos közlekedés szempontjából is, hiszen egyértelmű célunk a két közlekedési ág egyre komolyabb összehangolása. Örülünk, hogy a szombathelyi önkormányzat is csatlakozott az együttműködéshez, így épp a szeptemberi iskolakezdéstől használhatják utasaink már a helyi közlekedésben is a kombinált bérletet” – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV vezérigazgatója.

A kombinált bérlet bevezetése utáni időszakban jelentősen megnőtt a bérletet váltó utasok száma Püspökmolnári és Szombathely között. A két közlekedési társaság a közeljövőben szeretné kiterjeszteni a kombinált bérlet lehetőségét más Vas megyei viszonylatokra is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek