Hétfőtől már két KISS próbázik a váci oldalban

iho/vasút   ·   2020.09.27. 09:00
01_ujabb_kissek_forgalomban

Forgalomba áll a harmadik KISS: már két emeletes motorvonat jár majd a váci és egy a ceglédi vonalon.

Augusztus közepén indult útnak újra a KISS a váci vasútvonalon, hétfőtől pedig már két új emeletes motorvonattal is találkozhatunk a 70-es vonalon. A harmadik KISS is az előzetes vizsgálatokat, teszteket követően szerezte meg az utasforgalom próbaüzemhez szükséges engedélyeket.

(fotók: MÁV-Start)

Az emeletes vonatok jövő heti tervezett menetrendje a vasúttársaság honlapján is elérhető, további menetrendről az Elvirán is tájékozódhatnak az utasok.

Budapest elővárosában közlekedő valamennyi, így a KISS emeletes motorvonatokat is naponta fertőtlenítik szeptember eleje óta.

A vasúttársaság továbbra is arra kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és ne feledjék el, hogy a maszk használata már nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút

A viharos éjszaka következményei a síneken

iho/vasút   ·   2017.08.11. 09:45
Fényképek a fára futott EC 173-ról. Nyugat-Dunántúlon a csütörtök esti vihar után normalizálódott a vasúti közlekedés, Zalaegerszegről azonban késve indulnak a szerelvények, az Eger-Füzesabony vonalon pótlóbuszok járnak, Hegyeshalomnál az osztrákok éjszaka leállították a vonatokat.