Hétfőtől már termel az 1. és prémium osztályú IC+-kocsi

iho/vasút   ·   2021.10.09. 16:40
00_premium_ic

Véget ért a három hétvégén, négy helyszínen tartott roadshow. Október 11-én hétfőtől a kéthetes bemutató időszakban már utazhatunk az új 1. és prémium osztályú IC+-kocsin, a Dália és Vércse kör-IC járatokon. Aki október 11–24. között ezekre a járatokra vált másod- vagy első osztályú jegyet, kipróbálhatja az új 1. és prémium osztályú IC+ kocsi szolgáltatásait is.

Három szombaton, négy helyszínen – Szolnokon, Debrecenben, Nyíregyházán és Miskolcon – rendezett IC+-család bemutatót a vasúttársaság. A programsorozat nagy sikerrel zárult, több százan voltak kíváncsiak az új IC+-kocsikra, és járták végig a teljes IC+-családot felsorakoztató szerelvényt, próbálták ki 1. osztály bőrülésekkel ellátott prémium fülkéit, vagy kóstolták meg az Utasellátó kínálatát.

Az 1. és a prémium (1+) osztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel is berendezett IC+-kocsi igazi újdonság a magyar vasúti közlekedésben.

Október 11–24. között egy IC+ első osztályú kocsi áll forgalomba a Budapest Keleti–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest Nyugati vonalon közlekedő kör-IC járatban, a 7:30-kor Keleti pályaudvarról induló Dália IC-ben és a Nyugati pályaudvarról 14:18-kor visszainduló Vércse IC-ben. Ebben a kéthetes bemutató időszakban (kivétel az október 16-17-ei hétvégén, amikor vágányzár miatt változik a menetrend, és az IC+ 1. osztály nem fog közlekedni), aki ezekre a járatokra vált másod- vagy elsőosztályú jegyet, kipróbálhatja az új 1. és prémium osztályú IC+-kocsi szolgáltatásait, akár a bőr ülésekkel berendezett prémium fülkét is. A kocsi forgalomba állásának alkalmából az Utasellátó a Keleti pályaudvari Üzleti váróteremben frissített kínálattal várja az utasokat: a díjmentes kínálat új szendvicsekkel, gyümölcsökkel, édes és sós süteményekkel, valamint az évszakhoz igazodó ízesített kávékkal és koktéllal bővül október 11-étől.

Október 25-étől már négy ilyen kocsi közlekedik menetrendszerűen a kör-IC, valamint a Záhony–Nyíregyháza–Budapest és a Sátoraljaújhely–Miskolc–Budapest IC-járatokon, naponta hat-hét vonaton találkozhatnak az utasok az új IC+ 1. és prémium osztályú kocsikkal. Innentől már kötelező lesz a jegyváltás. A kocsi 1. osztályú termes helyeire és a csendes fülkébe a „normál” 1. osztályú menet- és helyjegyet kell megváltani. A prémium fülke az 1. osztályú menetjegy és az esetlegesen szükséges IC pótjegy mellett 1000 forintos helyjegyváltással vehető majd igénybe. A prémium szakasz utasainak ajándék kávéval vagy teával kedveskedik az Utasellátó a bisztrószakaszban.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek