Hétszázmillióba kerül a Pécsi Közlekedési Zrt. visszavétele?

iho/közút   ·   2012.06.21. 09:08

Nem kizárt, hogy akár 700 millió forintot is fizethet a pécsi önkormányzat, illetve a Pécs Holding a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. kisebbségi tulajdonosa, azaz a Mecsekbusz Kft. részére a PK Zrt. 2011. márciusi „visszafoglalásával”, és Keczer László korábbi vezérigazgató eltávolításával kapcsolatos ügyben – olvasható a bama.hu baranyai weboldalon.

Akkor Pécs nem szokványos módon érvényesítette visszavásárlási jogát a PK Zrt. 560 milliós részvénycsomagjára, amellyel tovább növelte részesedését, s az irányítási jogot is visszavette a cégben. A korábbi megállapodással ellentétben azonban a város nem 560 milliót, hanem csupán 381 ezer forintot utalt a Mecsekbusznak, mondván, a fennmaradó összeg – a városvezetés és megbízott ügyvédjeik szerint – a Mecsekbusz által okozott kár és költség, amit nem kell megfizetniük.

A baranyai portál szerint a jogvita végén lehetséges, hogy Pécsnek mégiscsak a zsebébe kell nyúlnia. A pécsi önkormányzat sajtóosztálya azt közölte, hogy a kötelezettségeket „sem az önkormányzat, sem a Pécs Holding nem vállalta el érvényesen”. Hozzátették: jelenleg számos további jogi procedúra van folyamatban, ami miatt az önkormányzatnak nem áll érdekében bővebb nyilatkozattétel.

Kapcsolódó hírek