Hétvégi forgalomkorlátozás Budán

iho/közút   ·   2012.08.31. 09:16

A Margit híd tavaly befejeződött felújítása utáni garanciális útépítési munkák miatt augusztus 31-én, pénteken este 22 órától várhatóan szeptember 3-án, hétfőn hajnali 5 óráig a II. kerületi Árpád fejedelem útja Margit híd alatti szakaszán jelentős forgalomkorlátozások várhatóak.

A munkavégzés első felében a déli irányban csak a belső sáv lesz járható a forgalom számára, és ebből a sávból lehet majd a hídra is felhajtani. Az alsó rakpartra való lekanyarodás ennél a csomópontnál a hétvégén nem lesz lehetséges. Észak felé a forgalom szintén egy sávon haladhat, részben a szemközti oldalra átterelve. A rakparti felhajtó használható marad. A forgalomkorlátozások a kerékpárutat és a gyalogos forgalmat nem érintik.

A munkavégzés második felében a déli irányban egy egyenesen haladó és a jobbra kanyarodó sáv használható lesz, a buszsáv azonban megszűnik. Az alsó rakpartra dél felé ekkor sem lehet lehajtani. Az észak felé tartó forgalom a szélső sávban bonyolódik majd le, egy sávon. A rakpartról való felhajtás megengedett. A forgalomkorlátozások a kerékpárutat és a gyalogos forgalmat nem érintik.

Bár a munkálatok elvégzését a hétvégére ütemezték, mégis mindkét irányból jelentős torlódások várhatóak, a 26-os, 86-os, 109-es, 160-as, 234-es és 260-as buszok vonalán pedig késések előfordulhatnak.

Kapcsolódó hírek