Hétvégi HÉV-korlátozás

iho   ·   2013.02.28. 09:34

Március 3-án, vasárnap a H5-ös HÉV vonalán a legelső indulástól délelőtt 11 óráig HÉV-pótló autóbuszok közlekednek a Batthyány tér végállomás és a Szépvölgyi út megállóhely (Kolosy tér) között – adja hírül a BKK. A vonatok Békásmegyer és Szentendre felől a Margit híd budai hídfőig, de nem a felszín alatti állomásig, hanem az ideiglenesen kialakított felszíni HÉV-állomásig közlekednek, és onnan indulnak vissza. A HÉV-vel tehát csak a Batthyány téri végállomás nem érhető el, a vonatok a Margit híd és a Batthyány tér között nem járnak. A Szépvölgyi út és a Margit híd között pedig a pótlóbusz és a HÉV átlapoltan közlekedik.

A hajnali üzemkezdettől egészen délelőtt 11 óráig közlekedő HÉV-pótló buszok a Szépvölgyi út és a Batthyány tér között járnak. A buszok az alábbi megállókban állnak meg: Szépvölgyi út, a Szépvölgyi úton az Árpád fejedelem útja előtt, Margit híd, budai hídfő: a 86-os, 160-as és 260-as autóbuszok megállójában, Batthyány tér: a buszvégállomás területén, a Vásárcsarnok felőli oldalon.

Az első, teljes vonalon közlekedő HÉV-szerelvény ezen a napon a Batthyány térről 11:08-kor indul Békásmegyerre, 11:18-kor pedig Szentendrére. Szentendréről az első, Batthyány térig közlekedő vonat 10:33-kor, Békásmegyerről pedig 10:41-kor indul.

A H5-ös HÉV vonalán a budai fonódó villamosközlekedés megteremtése tárgyú projekt előkészítéseként végeznek vizsgálatokat.

Forgalmi változások a közúti közlekedésben: a Bem rakparton a Batthyány tér és a Margit híd között szakaszos forgalomelterelések és parkolási tilalmak lesznek érvényben a Csalogány utca és a Ganz utca közötti szakaszon. A Csalogány utca és a Ganz utca közötti szakaszon a Duna felőli sáv szakaszosan lesz használható a közúti forgalom számára. A Ganz utcától a bal oldali sávra terelik a forgalmat, majd a Bem tértől egészen a Margit hídig az ellenkező irányú forgalmat elválasztó járdaszigetet kikerülve, a szembejövő oldalra. Az északi irányba a Margit hídi felhajtónál térhet vissza a forgalom.

Kapcsolódó hírek