HÉV-átvétel visszamenőlegesen

iho   ·   2016.02.26. 11:11

A 1061/2016 (II. 25.) Kormányhatározat alapján az egységes budapesti elővárosi közlekedést visszamenőlegesen, 2016. január 1-jével kell állami kézbe átvenni. A kormányhatározat a nemzeti fejlesztési miniszter felelősségi körébe vonja az alábbi feladatokat:
– a végrehajtáshoz szükséges átmeneti intézkedések meghozatala;
– a működtetési kiadások megtérítése;
– legkésőbb június 30-áig a 2013-ban kötött és 2022-ig hatályos, a minisztérium és a BKK között kötött szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetésével kapcsolatos feladatok;
– a Fővárosi Önkormányzattal és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) történő egyeztetések után az elektronikus jegyrendszer működésének elősegítése;
– a 2016. január 1–június 30. közötti időszakra havi 500 millió forint előleg folyósítása az elővárosi közlekedés átmeneti likviditására.

Az átvétel tehát hivatalosan január 1-jén megtörtént, az üzemeltetési költségeket visszamenőleg is állja az állam. A részletek még nem ismertek, a legutóbbi kormányülés a főbb irányelveket, minisztériumi feladatokat határozta meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek