Hivatalosan is átadták a balatonszentgyörgyi állomást

iho   ·   2016.09.15. 21:15
00kicsi

Az 1895-ben épült felvételi épületet a műemlékvédelmi szempontokat szemmel tartva újította fel a MÁV, az állomásfelújítási programban uniós támogatást is igénybe véve. Az állomásnak a két vonal (30-as: Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes és a 26-os: Balatonszentgyörgy–Tapolca–Ukk) találkozása miatt fontos vasútforgalmi szerepe is van. A 2015 tavaszán kezdődött felújítás során újjáépítették az épület oldalszárnyait, felújították a perontetőt, az épületen még fellelhető kiegészítőket (spaletták, nyílászárók) újragyártatták az eredeti formának megfelelően. A Déli Vasút 1. osztályú típusterve szerint épült indóház ezzel több mint egy évszázados arculatát kapta vissza.

A felújított állomás megnyitóján. A képre kattintva galéria nyílik (forrás: MÁV)

A jelen kor igényeinek azonban nemcsak a műemléki felújítás, hanem a korszerű utasforgalmi létesítmények, eszközök létrehozása is meg kell, hogy feleljen. Megújultak az utastájékoztató és infokommunikációs rendszerek, térfigyelő és biztonsági kamerarendszereket telepítettek, B+R parkolót, kerékpártárolót hoztak létre, az épület és környéke megfelel az akadálymentesítési előírásoknak is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek