Hóátfúvások, több utat lezártak

MTI   ·   2013.01.18. 08:19

Győr-Moson-Sopron és Zala megyében több utat teljesen le kellett zárni, a leesett hóból 60-70 kilométer per órás sebességű szél épít torlaszokat, de minden település megközelíthető. Úgyszintén lezárták Veszprém megyében a Veszprém–Tapolca utat Nagyvázsonynál, itt egy személyautó és egy busz csúszott össze. A Balaton-felvidéken három baleset is történt: Nemesgulács és Kisapáti között, valamint Badacsonytomaj és Badacsonylábdihegy között kamionok akadtak el, a 71-es úton felborult és oszlopra csúszott egy személyautó.

Délelőtt Veszprém megyében három út: a 8406-os, a 8412-es és a 8416-os vált járhatatlanná, Vas megyében négy települést: Vépet, Acsádot, Meszlent és Salköveskutat nem lehet megközelíteni. A már elbontott hótorlaszokat a szél folyamatosan visszafújja az utakra.

Zala megyében Orosztony, Kerecseny, valamint Vasboldogasszony Csöngetmajor településrésze megközelíthetetlen, Zalaszentbalázs és Gelse között egy munkásszállító busz mentésére érkező tűzoltóautó is elakadt a hóban. Lezárták a 7334-es utat Kisgörbő és Zalaszentgrót, a 7544-est Söjtör és Tófej között.

Helyzet a 74-es főúton, Zalában<br>(MTI fotó, Varga György felvétele)

Keresztbe fordult kamion akadályozza a forgalmat az M6-oson, a tolnai letérőnél. A kamion sorfőrje kizuhant a fülkéből, a mentés idejére a bal pályát lezárták.

Fél pályán lehet csak közlekedni a 6-os út Baranya megyei szakaszán: Molványnál egy kicsúszott kamiont mentenek. Reggel óta több baleset is történt a főúton: Máriagyűdnél személyautó, Komlón kamion, a Tenkes-hegyen két teherautó, két kisbusz és egy kamion csúszott árokba. Az 58-as főúton, Túronynál is kereszbe fordult kamion akadályozza a forgalmat.

A rendőrség lezárt minden, Sárvárról kivezető utat, autóbusz-közlekedés a város környékén nincs, a vonatok viszont járnak. Szombathelyen és környékén nem járható a 87-es főút Söptei úti körforgalom–Zanati úti felüljáró közti szakasza, lezárták a 84-es utat Hegyfalu–Újkér, a 86-os utat pedig Szombathely–Körmend között.

A 86-os út lezárását dél után nem sokkal feloldották, személyautókkal járható a Szombathely–Körmend útvonal. Lezárták azonban a kamionok elől a 82-es főút Veszprém–Veszprémvarsány szakaszát.

Kora délutánra az országban tizennyolc települést nem lehet megközelíteni közúton, Nyugat-Dunántúlon 37 utat, útszakaszt zártak le. Hófúvás miatt továbbra is vörös riasztás van érvényben Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyék 26 kistérségében.

Fejér megyében szintén a hófúvások okoznak gondot, Mór, Székesfehérvár, Enying, Aba, Sárbogárd, Dunaújváros térségére szintén a harmadfokú riasztás van érvényben.

Lezárták a letenyei határátkelőt is a teherforgalom elől, a korlátozás egyelőre háromórás időtartamra szól.

Kapcsolódó hírek