Hogy miket nem árulnak!

iho   ·   2015.03.26. 13:45
00kicsi

Az M61 002 – sanyarú sorsa ellenére – még megvan. Azaz a forgóvázak, a főkeret és a szekrény. Motor már rég nincs benne, ha a Nohab-GM Alapítvány 2005-ben nem vásárolja meg az üres héjat, már csak régi fotókat nézegethetnénk a mozdonyról. Ezért tűnik meglepőnek a hír, hogy a víztartályt bizony árulják. Az alapítvány honlapja szerint nem lenne lehetetlen a gép feltámasztása (újramotorizálása), de az súlyos anyagiakat és hosszú időt venne igénybe.

A 2-es Nohab a Keleti „hátsó udvarában”<br>(fotó: Kemsei Zoltán)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Vasút Vasútmodell

Terepasztalcsodák Szolnokon

MTI/iho   ·   2024.02.25. 14:00

Csaknem kétezer négyzetméteren tíznél is több terepasztallal várják a látogatókat a 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.