Hogyan épít stadiont a vasutas?

iho/vasút   ·   2016.11.01. 11:15
stadionepites0

„Ha valaki azt hinné, hogy a stadionépítés korunk kiváltsága, hát téved. A garázsból előkerült, az 1960-as évek elején készült fotók bizonyítják, hogy Szegeden már akkor is bővült és megújult egy stadion. A fotókon vasutasok, sportbarátok, szurkolók dolgoznak az SZVSE-pálya bővítésén, korszerűsítésén” – írta Facebook-oldalán Szávay István, a Délmagyarország nyugdíjas szerkesztője, aki rendelkezésünkre is bocsátotta a képeket.

A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Szávay István archívuma)

Szegedieknek igazi csemegék ezek a fotók: a pálya még mindig megvan, pedig egyszer nagyon közel volt ahhoz, hogy a Szeviép és Szeged megállapodjon arról, az azóta már tönkrement cégé lesz a telek, amely cserébe stadiont és uszodát épít a Felső Tisza-parton. Ez végül nem jött össze, az új stadiont máshova építik, de az uszoda ott megvalósulhat, nem is olyan sokára. A SZVSE-pálya pedig megmaradt. Most a megyeegyes SZVSE mellett az NB II-es SZEOL is itt játssza a meccseit. Igazából a háttér változott, egy kicsit körbeépült azóta a Kossuth Lajos sugárút–Vásárhelyi Pál utca sarok.

A Merga, a fák és a kerítés mögül kikandikál az újrafestett lelátó. A 2014-es utcakép óta már ez a festés sem érvényes

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek