Hóhelyzet az utakon, Romániában

iho   ·   2014.01.25. 12:43
hohelyzet_romania_kiskep

Helyi idő szerint január 26-án, este 10 óráig narancs riasztás érvényes az ország több, mint felére az időjárási viszonyok miatt. Erőteljes hófúvások várhatók. Tegnap este Bukarestben több, mint fél méter hó esett.

A közlekedésben erős fennakadások várhatóak. Az A2-es, Bukarest–Konstanca autópálya Bukarest–Drajna szakasza járhatatlan, a hatóságok lezárták a sztrádát, mivel 11 óra körül húsz személyautó ütközött egymással, a nem megfelelő sebesség miatt. További útlezárásokra kell számítani, jelenleg szünetel a forgalom a DN 22-es út Râmnicu Sărat és Brăila közti szakaszán, a DN 23B úton Măicăneşti şi Ciorăşti helységek között, a DN 2C Costeşti şi Padina, a DN 67C Novaci–Rânca, valamint a DN 2 Urziceni–Focşani szakaszán.

Bukarestben is tekintélyes mennyiségű hó hullott az éjszaka </br> (A kép forrása: Realitatea.net)

Buzău megyében két mikrobusz és négy személyautó esett a hó fogságába, Săgeata település közelében tizenegy személy ragadt a járműben az extrém időjárási viszonyok miatt. A Gorj megyei Rânca üdülőfaluban 250 turista rekedt, mivel a hatóságok lezárták a 67C megyei utat, amely a települést köti össze a megye többi városával.

A délelőtt folyamán az A1-es, Bukarest–Pitești autópályán is szünetelt a forgalom, ám helyi idő szerint 11 órakor helyreállt a forgalom, jelenleg nem tapasztalható fennakadás.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek