Homlok helyett Völgyesi

iho/vasút   ·   2016.09.07. 12:19

Homlok Zsolt, korábban többek között a Colas Dunántúl Zrt. elnök-vezérigazgatója távozásának körülményeiről a Swietelskynél nem kívántak részletekkel szolgálni, az viszont tudott, hogy Homlok – aki 2013 óta a szombathelyi Haladás VSE elnöke, és a Swietelsky a 2015-ös szezon második felében 150 millió forinttal támogatta a klubot – által aláírt összes sporttámogatási szerződést felfüggesztette az új cégvezetés.

Az igazi jolly joker Völgyesi Zsoltnak nem ismeretlen a Swietelsky: a szakember a győri Távközlési Műszaki Főiskolán üzemmérnökként végzett 1985-ben. A MÁV Pályafenntartási Főnökségén 1991-ig dolgozott, majd a Strabag Hungária technológusa, építésvezetője volt 1995-ig. A Főber Rt.-nél 1998-ig a főmérnöki, a Nantucket Mérnöki Kft.-nél 2000-ig a műszaki igazgatói feladatokat látta el. Az ezredforduló után ismét a Főberhez igazolt, és 2006-ig projektvezetőként, projektigazgató-helyettesként dolgozott.

Pályafutása Romániában folytatódott, 2006–2009 között a Drumsev Rt. vezérigazgatója volt, de ezzel párhuzamosan a Swietelsky Magyarország Kft. ügyvezető igazgatói feladatait is ellátta, majd a Sconset Mérnöki Kft. ügyvezető igazgatói posztján dolgozott. Völgyesi 2010. június 18-i hatállyal lett a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ főigazgatója, majd két év elteltével a MÁV FKG Felépítmény-karbantartó és Gépjavító Kft.-t irányításával bízták meg, de a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium politikai főtanácsadójaként is találkozhattunk vele. Ismereteink szerint Völgyesi Zsolt Károly legutóbb a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatói tisztét töltötte be.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek