Homolya Róbertet alelnökké választotta az Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közössége

iho/vasút   ·   2020.09.21. 16:00

A szervezet szeptember 21-i online közgyűlésén megválasztott alelnökének mandátuma 2021 végéig szól.

A CER tevékenysége az elkövetkezendő években olyan stratégiai témákra fókuszál, mint például az európai zöld megállapodás megvalósítása, amelynek fontos eleme lehet a környezetbarát vasút súlyának növelése az EU-ban. Így a vasúttársaság a jövőben aktívabban járulhat hozzá a lobbiszervezet sikeréhez.

Homolya Róbert elmondta, a vasutaknak rendkívüli fontosságú időszakban kapta meg a pozíciót, hiszen az uniós zöldmegállapodás áll a gazdaságélénkítő helyreállítási csomag középpontjában, amelynek megvalósításában kulcsfontosságú szerepet játszhat a vasút is. Éppen ezért a szektor egységes és közös fellépése elengedhetetlen. Új posztján igyekszik aktívan hozzájárulni a szervezet munkájához.

A választás mellett a közgyűlésen elfogadták többek között a szervezet 2021-es költségvetését, és megválasztották a 2021 januárjától hivatalba lépő vezérigazgatóját, Alberto Mazzolát. Az ülésen megvitatták a 2021–2027-es időszakra javasolt uniós költségvetést, amely a korábbi terveken felül egy 750 milliárd eurós új helyreállítási alapot is tartalmaz majd.

A találkozón a résztvevők kitértek a vasút európai évére is, amelynek keretében 2021-ben rendezvények és kommunikációs kampányok népszerűsítik majd a vasutat. A közgyűlés napirendjén szerepelt ezenkívül az EU fenntartható és intelligens mobilitási stratégiája, az európai vasúti kutatással foglalkozó Shift2Rail következő generációja, valamint a vasúti árufuvarozást megreformáló innováció, amely lehetővé teszi a teherkocsik digitális automatikus összekapcsolását.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.