Ideiglenes diákigazolvány helyett sorszámozott igazolás

MTI   ·   2012.02.08. 11:52

Ideiglenes diákigazolvány helyett az oktatási intézmény által kiadott, sorszámozott igazolást kell felmutatniuk a diákoknak a kedvezményes vasúti közlekedéshez az év elejétől – közölte a Máv-Start Zrt. szerdán. Megváltozott a diákigazolványok kiállítását és felhasználását szabályozó jogszabály, ez érinti a vasúti kedvezményekre vonatkozó előírásokat is.

Amíg az igényelt diákigazolványok nem készülnek el, az oktatási intézmények a diák kérésére igazolást adnak ki ideiglenes diákigazolvány helyett, amely a diákigazolvánnyal egyenértékű és 60 napig érvényes. A vasúti utazáskor a tanulói kedvezményhez a jegyvizsgáló csak ezt az igazolást fogadhatja el. A január 1-je előtt kibocsátott ideiglenes diákigazolványok a feltüntetett érvényességi időig felhasználhatók.

Ha egy tanuló nem a rendeletben meghatározott igazolással vette igénybe a kedvezményét, 15 napon belül a jegyvizsgáló által megírt utasleadási lappal és a kedvezményre jogosító, utólagosan kiállított igazolással együtt forduljon a MÁV-Start Zrt. ügyfélszolgálatához.

Kapcsolódó hírek