Idén is startol a roncsautó-program Romániában

iho   ·   2014.03.25. 15:58

Romániában a mai napig rengeteg a kedvezőtlen széndioxid-kibocsátású és idejét múlt autó, ezért hirdették meg a RABLA-programot, amely az országos személygépjárművek átlagéletkorát kívánt csökkenteni. A 12 évnél idősebb járművel rendelkező autósok bizonyos gyűjtőhelyekre vihetik autóikat, ahol 6500 lej (ötszázezer forint) értékű kupont kapnak, amelyet új autó vásárlásakor válthatnak be.

Idén húszezer jegy áll az érdeklődők rendelkezésére, ám az eddigi évektől eltérően nincs megyék szerinti leosztás; az igénylők az országos kvótából juthatnak hozzá a jegyekhez, a készlet erejéig, amelyeket idén nem több lépcsőben, hanem egyszerre osztanak ki.

Az érdekeltek március 28-áig nyújthatják be kérelmüket, és egy meghatalmazott gyűjtőponton adhatják le régi autóikat, amelyeket előzetesen töröltek a közforgalmi adatbázisból.

Az eddigi évekhez képest újdonság az is, hogy az értékjegyek névre szólóak, és elektronikus formában állítják ki azokat, így megakadályozható a korábbi évek tapasztalata: a legtöbb kupon az interneten talált gazdára, vagy újságokban hirdették őket.

A szakminisztérium közlése alapján az idén bevezetett újdonságok nagy mértékben hozzájárulnak a roncsprogram sikeréhez.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek