Idénymunkások hazaútja

Szever Dániel   ·   2013.08.31. 14:00
1a

Még csütörtökön délután szokatlan összeállítású mozdonyvonat futott be a Keleti pályaudvar hatodik vágányára, ahonnan a fűtőház felé távoztak. Később onnan folytatja útját a két debreceni (326, 333) és egy miskolci (323) 418-asból álló többes gépmenet, amelynek tagjai a 29-es vonal mellett töltötték a nyarat. Az augusztus utolsó vasárnapjáig tartó időszakokban a megnövekedett forgalom miatt plusz gépekre volt szükség az északi parton, egy részük rendszerint a keleti országrészből startol. Ebben az évben csak szerényebb segítség érkezett ebből az irányból, de történt már példa arra is, hogy hat miskolci Csörgőt helyeztek ki Székesfehérvárra a menetrendváltást megelőző napon.

Érkezés a Keletibe<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a felvételeket a szerző készítette)</br>

Néhány rendkívüli esettől eltekintve idén nyáron sajnos egy hagyományos gép sem tarkította a remotorizált 418-asok fordáját. Még a környéken gyakran feltűnő 418 149-es sem törte meg a jeget, mert augusztusig a Szolnoki Járműjavítóban javították.

A Balatonnál visszatérő vendégnek számított a 418 326-os, ugyanis sokan még M41 2119 néven emlékezhetnek rá. Előző életében fehérvári mozdonyként rendszeresen a 29-esen koptatta a síneket, mígnem ő is bekerült a remotorizációs programba.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek