Időkapszulát falaztak be a hűvösvölgyi végállomáson

iho/vasút   ·   2019.06.02. 12:00
gyermekvasutasok_avatasa2019_0

Száznegyven ifjú gyermekvasutas tett fogadalmat a hűvösvölgyi végállomáson. A tanév alatt ősszel és tavasszal is indult egy-egy négyhónapos tanfolyam, ahol a vasutas szakma alapjaival és a környék nevezetességeivel ismerkedhettek meg a gyerekek.

(fotók: MÁV)

Az ifjú vasutasokat Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, valamint Völgyesi Zsolt, a MÁV általános és műszaki vezérigazgató-helyettese köszöntötte. Mindketten kiemelték, hogy a vasúttársaság, illetve a közlekedési ágazat jövőbeli szakember-utánpótlása számára az egyik legjobb alapot a Gyermekvasút nyújtja. Az ünnepségen bemutatták a Gyermekvasút történetéről készült kisfilmet, és több olyan jármű is felvonult, melyek az elmúlt időszakban estek át jelentős felújításon.

A hűvösvölgyi állomás alsó szintjén, a gyermekvasutasok zászlófelvonási helyénél egy időkapszulát falaztak be, az elé elhelyezett emléktábla hirdeti: a csomagot a Gyermekvasút századik évfordulóján, 2048-ban kell felnyitni. A fémdobozba fényképek, vonatjegyek, igazolványok, vasúti tankönyvek kerültek, illetve több üzenet várja majd a jövő gyermekvasutas nemzedékeit. Napjaink emlékeinek falba rejtésével folytatódik a hagyomány: idén tavasszal már ugyanitt felbontottak egy időkapszulát, amelyet 1969 óta őrzött az állomásépület.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek