Így látták önök a ráckevei gőzösözést

iho   ·   2017.10.02. 18:45
00208

Hétvégén különleges gőzösünnepet tartottak a Ráckevei HÉV-en: a MÁV Nosztalgia Kft. 204-es gőzöse három antik kocsival – egy párnás és két fapados – fordult összesen ötöt a vonalon. Az idő is remek volt, pláne vasárnap, így rengetegen kinéztek a HÉV-vonal mellé, hogy elkapják a gőzfelhős menetek egyikét. A legszórakoztatóbb a Torontál utcai benzinkút kirohanó személyzetét volt látni! Alább az olvasóinktól kapott képeket gyűjtöttük galériába, mindenkinek köszönjük a rendelkezésünkre bocsátott fotókat!

A Ráckevei Duna fölött robog át a különvonat Gáspár Sándor felvételén. A képre kattintva galéria nyílik a beküldött fotókból!

Még videót is kaptunk, az alábbi egy perces anyag Szegedi Gábor felvétele.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.