Így néz ki, ha leszakad a drót

Kadocsa Gyula - Arnold Balázs   ·   2012.07.30. 20:02
kis_kad

Vasárnapról hétfőre virradóra hatalmas vihar söpört végig az országban. Özönvízszerű esőt zúdított több térségre, és rengeteg helyen csavart, tépett ki fákat az erős szél. Fennakadások voltak a villamosok közlekedésében Budapesten és a vidéki városokban is, de a vasúti közlekedést is több helyen lehetetlenné tette a vihar. Dömösi átkelésnél a sárlavina valószínűleg napokig ellehetetleníti a vasúti közlekedést.

A hetvenes vonal forgalmát ráadásul egy felsővezeték-szakadás is bonyolítja. Képriportunkból kiderül, hogy is néz ki az, ha egy hatalmas fa dől a drótra, és kigyullad, mielőtt letépné azt.

Először a fa dőlt rá a vezetékre, kidöntve a kerítést is. Valószínüleg az előző napi esőzés miatt lazult ki a gyökérzet. A vezetékhez érő fa először füstölni kezdett, majd lángra kapott hatalmas durranások közepette. Nem sokkal később pattant el a munkavezeték, néhány perccel később a tartósodrony sem bírta, karikába zuhant a jobb vágány teljes felsővezetéke a sínek közé az állomás egész hosszában. A bal vágány egyelőre még használhatónak néz ki. A kiérkező tűzoltóknak tűzoltással már nem kellett foglalkozniuk. A friss, nedves fa magától kialudt.

Ilyen az, ha egy fa tépi le a vezetéket<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Kadocsa Gyula)

Kapcsolódó hírek