Indiai szuperexpressz japán közreműködéssel

iho   ·   2013.10.10. 13:44

Szándéknyilatkozatot írtak alá a Mumbai–Ahmedabad szuperexpressz megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére – adja hírül a Railway Gazette. Az egyezséget az indiai közlekedési minisztérium és a Japán Nemzetközi Együttműködési Ügynökség (Japan International Cooperation Agency) képviselői írták alá.

A tervek szerint a 630 milliárd rúpiás beruházás révén a két nagyváros közti 540 kilométeres távolságot 300-350 kilométeres óránkénti sebességgel és három óra körüli menetidővel teljesítenék a vonatok. A jelenlegi 492 kilométer hosszú távot a szerelvények nyolc óra alatt futják be.

A tavasszal már a két kormányfő által szentesített együttműködés első szakaszában másfél év alatt készülne el a tanulmány, amelynek elkészítésére tendert hirdettek, ezt az év végére akarják lezárni. A tanulmány a forgalmi előrejelzések mellett meg kell, hogy jelölje a legmegfelelőbb technológiát. A munkát a két kormány által felállított közös bizottság ellenőrzi majd.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek