Integrált forgalomirányítás a Körös Volánnál

MTI   ·   2013.08.09. 15:38
Integrált forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszert vezetnek be a Körös Volánnál. A társaság a nyertes kivitelezővel, a Delta csoport és az Innotrend Consulting alkotta konzorciummal pénteken írta alá a szerződést Békéscsabán.

A békéscsabai székhelyű Körös Volán a 446,759 millió forintból megvalósuló projekthez 95 százalékos, 443,421 millió forint összegű brüsszeli forrást nyert az Új Széchenyi Terv pénzügyi keretéből. A fennmaradó részt a társaság saját fejlesztési forrásból biztosítja. A kivitelezési munkák várhatóan 2013. december 31-ig elkészülnek.

A modern informatikai rendszer előnye, hogy nyomon lehet követni az autóbuszokat napi járatvégzés közben, és az adatokat az utasok is elérhetik internetes felületen. A pályaudvarokon és a megállóhelyeken digitális táblákról tájékozódhatnak az utasok a járatok valós érkezési és indulási idejéről. A táblákat a békéscsabai, a békési, az orosházi és a gyulai pályaudvaron helyezik ki, valamint Gyulán és Békéscsabán a forgalmasabb megállókban. Emellett kétszáz autóbuszt integrált fedélzeti vezérlővel látnak el, 175 autóbusz kap belső utastájékoztató kijelzőt. A projekt keretében a gyulai és az orosházi pályaudvaron a zöldfelületeket is felújítják.

A békéscsabai székhelyű Körös Volán Zrt. árbevétele 2012-ben 5,2 milliárd forint volt, 25 millió forint nyereség mellett. A társaság a 2013-as üzleti évben 5,2-5,3 milliárd forint közötti bevétellel számol, hét-nyolc millió forint nyereség mellett. A társaságnál a foglalkoztatottak száma 630, az autóbuszoké 210, a cég éves szinten 27 millió utast szállít. A társaság helyi és helyközi járatokat üzemeltet Békés megyében.

Kapcsolódó hírek