Ismét bővül a MÁV alkalmazás

iho   ·   2019.08.01. 09:00
68_acsev

A szentendrei (H5-ös) HÉV vonalán június óta tesztjelleggel, a MÁV alkalmazással online vásárolt HÉV kiegészítő jeggyel is lehet utazni, Budapest közigazgatási határán túlra a MÁV-Start és a MÁV-HÉV együttműködésének eredményeként. E lehetőség tapasztalatait felhasználva, lehetősége lesz az utasoknak a MÁV alkalmazás segítségével jegyet vásárolni két különleges, világszinten egyedinek számító nosztalgiajárműre, amelyek augusztus 3-án, H8/H9-es vonalon állnak forgalomba a HÉV 132. születésnapi rendezvényhez kapcsolódóan – írja a MÁV-HÉV közleménye.

(forrás: MÁV-HÉV Facebook-oldala)

A két pompás nosztalgiajármű, amelyekre a MÁV alkalmazás segítségével online jegyet is lehet váltani augusztus 3-án, a HÉV 132. születésnapja alkalmából:

  • a több mint 100 éves, dízel meghajtású ACsEV, ami Kerepes és Szilasliget között négy alkalommal fordul majd úgy, hogy délelőtt a Kavicsbánya elágazáson keresztül Csömörről indul és oda is érkezik vissza 16:30 körül;
  • valamint a szintén kuriózumnak számító, több mint 80 éves MVIII-as motorvonat, amely Cinkota és Mogyoród között várja az utasokat.

Nosztalgiavonat a kavicsbányánál (fotók: Vörös Attila)

Az első hónap eredményei a H5-ös HÉV vonalán

Az első hónap tapasztalatai alapján a H5-ös vonalon 3078 online HÉV-jegyet vásároltak az utasok; a legtöbben (1,9 százalék) július 14-én használták a HÉV-ek esetében új, tesztelés alatt lévő lehetőséget. Az MÁV alkalmazással kapcsolatban nem érkezett közérdekű bejelentés vagy panasz.

Június 15. és július 7. között vágányzári menetrend volt érvényben a H5-ös HÉV vonalán, a megszokotthoz képest feltehetően alacsonyabb utasszám miatt hagyományos és online jegyből is kevesebb fogyott. A viszonylag hosszú ideig tartó vágányzár miatt a rendelkezésre álló adatokból egyelőre nem lehet trendet megfigyelni vagy a vásárlási szokásokra vonatkozóan következtetéseket levonni.

Nosztalgiák a Szentendrei HÉV-en

A MÁV alkalmazásáról

A korábbi Vonatinfó, nemrég óta pedig MÁV alkalmazásban, teljes üzemben 2018. június óta lehetséges a vonatjegy vásárlása is a MÁV-Start és a GySEV belföldi hálózatára. A könnyen, mobileszközön néhány kattintással elérhető elektronikus jegyváltás egyre növekvő népszerűsége, a gyorsaság és a kényelem mellett a kedvezményeknek is köszönhető. Az alkalmazáson keresztül vásárolt e-vonatjegy nem csak megkönnyíti, de meg is gyorsítja a jegyvásárlást, ennek a jegyváltási lehetőségnek a növekedésével csökken a pénztárak terheltsége és a pénztárak előtti sorban állás.

Az applikációt Android platformon 283 ezer; iOS platformon mintegy 34 ezer mobilkészülékre töltötték le. Az online vásárolt jegyek negyedét a MÁV alkalmazásban veszik meg az utasok.

Az online HÉV-jeggyel kapcsolatban az utasok ezen az oldalon találhatnak további hasznos információkat (GYIK).

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek