Ismét hitelt venne fel a MÁV

iho/vasút   ·   2012.07.13. 18:26

A Közbeszerzési Értesítőből derül ki, hogy a MÁV Zrt. ezúttal összesen 5,6 milliárd forint értékű folyószámla hitelkeretet igényelne a legkedvezőbb ellenszolgáltatást ajánló pályázótól. Az ajánlatokat a teljes keret egy részére is be lehet nyújtani: 900 milliós, 1,1 milliárdos, 1,6 milliárdos és kétmilliárd forintos részösszegekre is várják az ajánlatokat. A hitelt változó kamatozással, napi kamatmegállapítással, O/N BUBOR kamatbázissal egy hónapos kamatfizetési periódus mellett kívánja felvenni a társaság.

Ez alól mindössze a kétmilliárd forintos rész a kivétel, ezt ugyanis havonta történő kamatmegállapítás mellett, egyhavi BUBOR kamatbázis mellett szeretnék igényelni.

A MÁV-nak idén nem ez az első hitelfelvételre vonatkozó közbeszerzési kiírása. Májusban egy 27,22 milliárd forintos forgóeszközpótló hitelre, még ugyanebben a hónapban 6,2 milliárd forintos, és ezt megelőzően, még áprilisban kétmilliárdos folyószámlahitelre írt ki pályázatot. Így a mostanival együtt – a sikeres közbeszerzési eljárások esetén – valamivel több mint 41 milliárdra nőne az igényelt hitelek nagysága a vasúttársaságnál.

A pályázati határidő augusztus 6. A nyertes pályázatokat tárgyalásos eljárás során választják majd ki.

Kapcsolódó hírek