Ismét lesz közvetlen észak-amerikai járata Budapestnek!

iho   ·   2014.10.15. 18:15
cim

Az Air Transat kanadai légitársaság menetrendszerű heti járatot indít jövő júniustól Torontóból és Montrealból Budapestre. Ezzel a Budapest Airport kínálatában ismét elérhető lesz az észak-amerikai kontinens, méghozzá közvetlen transzatlanti járattal. Az Air Transat légitársaság Airbus A330-200 típusú széles törzsű gépe csütörtökönként közlekedik Torontóból Budapestre, egy rövid közbülső megállóval Montrealban – adta hírül az iho/repülésnek eljuttatott közleményében a reptérkezelő.

Az első Air Transat Airbus A330-200-as típusú repülőgép 2015. június 8-án délelőtt 11.10-kor száll le Budapesten. A kanadai légitársaság 345 személyes gépén 12 helyet töltenek meg a Club Class utasai, a fennmaradó 333 ülőhelyet pedig a hagyományos turista (economy) osztálynak tarják fenn. Az Air Transat járat helyi idő szerint 12.55-kor indul vissza Kanadába. Ezzel a Budapest Airport útvonalkínálatában ismét elérhető lesz Észak-Amerika egy közvetlen transzatlanti járattal.

– Hosszú évek óta dolgoztunk együtt kanadai partnereinkkel azon, hogy elindíthassuk ezt a járatot. Most büszkén jelenthetem be, hogy közös erőfeszítéseinket siker koronázta és jövő nyáron elindul az új, közvetlen járat Kanadába – mondta a Budapest Airport vezérigazgatója.

Jost Lammers hozzátette: – Mivel jelentős magyar származású lakosság él Toronto és Montreal környékén, biztos vagyok az új járat sikerében, hiszen nagyon is meglévő piaci igényt elégítünk ki vele. Az Air Transat járata nagyon fontos, közvetlen légi összeköttetést jelent ismét Észak-Amerika és Budapest, Európa egyik legnépszerűbb és leggyorsabban fejlődő fővárosa között. Minden előzetes piackutatásunk azt bizonyítja, hogy erre a járatra nagyon nagy igény mutatkozik mind a turisták, mind az üzleti utazók körében. Ezért nem kizárt, hogy rövidesen sűríteni kell majd a járatokat.

Az Air Transat Kanada vezető társasága a szabadidős turizmust kiszolgáló szektorban, a cég weboldala szerint a nyári időszakban 30 ország 60 célállomására közel hárommillió utast szállít.

A légitársaság a Transat A.T. Inc. utazásszervező cégcsoport tagja, amely főképp a Kanada és Európa közötti forgalomra épít, de ugyanúgy szervez utakat a karibi térségbe, Mexikóba és a Földközi-tenger vidékére is. Az Air Transat hálózatának eddig Prága volt a legkeletibb európai desztinációja.

A légitársaság flottáját keskenytörzsű Boeingok és szélestörzsű Airbusok alkotják: a rendelkezésre álló adatok szerint kilenc A310-es, 12 A330-as (nyolc 200-as és négy 300-as) valamint öt 737-800-as repül a cég színeiben.

Ferihegyen már a Malév bukása előtt nem sokkal, 2011 őszén megszűntek az észak-atlanti járatok, mind a Delta, mind az American Airlines leállította a 767-esekkel fenntartott közvetlen Budapest-New York vonalat. Később a Hainan szüntette meg a közvetlen összeköttetést Pekinggel, vagyis az igazi transzkontinentális forgalom a Transat júniusi leszállásával tér vissza a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre. A szélestörzsű gépek menetrend szerinti megjelenése viszont már október 27-től lesz ismét rendszeres, amikor az Emirates beindítja ugyancsak A330-asokkal a Dubaj-Budapest járatot.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek