Ismét ünnepel a Bakonyvasút – változnak a gépek

iho   ·   2015.04.13. 18:45
00kicsi

„A MÁV Nosztalgia Kft. információja szerint, a 109,109-es mozdony meghibásodása miatt vonatunkat nem a zöld gőzmozdony fogja húzni, hanem a 209-es pályaszámú gőzös. Tolóerőnek ebben az esetben nem lesz elég az Mdmot, ezért valószínű, hogy egy M41-es segíti a Bakonyba felkapaszkodni a szerelvényt. Viszont a lemondás miatt felszabadult tizenhat hely a betétjáratra!” – olvasható a Bakonyvasút Facebook-oldalán.

Korábban írtuk:

Gőzvontatású nosztalgiavonat pöfög végig a tavaszi erdő fái között a Cuha völgyében. A szerelvény a MÁV Nosztalgia Kft. szervezésében reggel 6.34-kor indul Kelenföldről, Győrbe 9.17-kor, Zircre 11.25-kor érkezik. Itt napközben egy röpke betétjáratra (Zirc–Bakonyszentlászló–Zirc) is időt szánnak, majd hazafelé délután négykor indul, hogy Kelenföldre 20.15-re érkezhessen. A gőzöst a bakonyi emelkedők leküzdésében a gyártáskori színterve szerint átfestett MDmot motorkocsi segíti majd. Részletes információkat a Bakonyvasút honlapján találhatunk.

Bíró Gyula felvétele a 2014-es meneten készült

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek