Ismét Zrt. lehet a Waberer's

MTI/iho   ·   2016.06.24. 09:22

A magántőke-befektetési alap, miután megvásárolta az alapító-tulajdonos Wáberer György részvényeit, a papírok 97,1 százalékának birtokába jutott az eddigi 56,8 százalékos tulajdonrésszel szemben. A Waberer's International Nyrt. 2015-ben kezdeményezte részvényeinek tőzsdére vitelét, azonban novemberben a kedvezőtlen nemzetközi helyzet miatt a kibocsátás elhalasztásáról határoztak.

A közúti fuvarozás feltételeinek romlása ellenére növekvő EBITDA eredménnyel zárták a 2015-ös évet: 2014-hez képest 3,1 százalékra, 69,3 millió euróra növelték az értéket, a mérleg szerinti eredmény 12,1 százalékkal, 12,4 millió euróra nőtt.

A Waberer's a Zrt.-vé alakulásról a július 15-ei, renmdkívüli közgyűlésen dönt, a tranzakció a versenyhatóság jóváhagyása után zárul le. Bethlen Miklós, a Mid Europa budapesti irodájának vezetője közölte: a célokat a jelenlegi menedzsmenttel kívánják megvalósítani.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek