Isten veled, GVM!

iho   ·   2015.02.21. 18:45
00kicsi

A minisztériumi kockaépület eltűnt a Margit körútról – ez eddig rendben van. A volt Ganz Villamossági Művek épületkomplexumában kialakították a Millenáris Kulturális Központot – ez is. Úgy tűnik azonban, hogy van épület, amellyel nem tudtak mit kezdeni.

Amikor még szállítottak: transzformátor a Margit körúton<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(Csanádi Sándor felvétele)

Ahogy az Index február eleji cikke rámutat: bizony a most egyre fogyatkozó épület is a műemléki komplexum része volt, egészen 2013-ig. Akkor indoklás nélkül elvették a védettséget, a bontás folyamata 2015 elején kezdődött. Ennek az épületnek a része volt a melegpörgető, ahol a turbinákat tesztelték, masszív vasbeton alagútja feltehetőleg nem fogja egykönnyen megadni magát. A teljes munkával az ígéretek szerint júliusra végeznek.

A bontást Arnold Balázs fényképezte

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Zöldút Kerékpár

Bubi: ferencvárosi bővülés

iho/zöldút   ·   2023.09.23. 12:05

Egy újabb apró, de fontos lépéssel került közelebb Budapest a fenntarthatóbb városi életmódhoz. A Mobilitási Héten átlépte a kétszázat a MOL Bubi gyűjtőállomások száma.