Isztambul-Budapest: napi három Turkish-járat

iho   ·   2014.01.17. 13:45
cim2

Március 30-tól az eddigi kettő helyett már napi háromszor kínál közvetlen légi járatot Isztambul és Budapest között a Turkish Airlines, olvasható az AIRportal weboldalon.

A nyári szezonkezdettől a légitársaság első járata reggel 08:50-kor indul az Atatürk repülőtérről, a második 12:15-kor, míg harmadik este 18:15-kor. A menetrend optimalizálása még folyamatban van, a képviselet szeretné ugyanis, ha a reggeli járat két órával előbb, 06:50-kor indulhatna Budapest felé, ami tökéletes csatlakozást adna a Távol-Keletről érkező járatokhoz, és annak visszaérkezője pedig az észak-amerikai hullámra hordhatna rá. Mindez azonban a rendkívül forgalmas isztambuli repülőtér szlotkapacitásán múlik.

A járatokat a flotta legnagyobb keskenytörzsű gépei teljesítik: reggelre Boeing 737-900ER, délre Boeing 737-800, míg estére Airbus A321-200-ast terveztek, de mivel az új engedély már nem tartalmaz kapacitás megkötéseket nem kizárt, hogy forgalmilag indokolt esetben a Turkish egy-egy szélestörzsű Airbus A330-asa is gyakrabban megjelenik majd a Liszt Ferenc repülőtér betonján.

Budapest és Isztambul között a Turkish Airlines-on kívül egyetlen légitársaság, a low-cost modellben működő Wizz Air közlekedik rendszeresen. A Wizz Air a Malév csődje útján jutott a menetrendszerű isztambuli üzemhez, és tavaly augusztusban indította hetente négyszeri járatát. A Wizz Airbus A320-asai azonban nem az Atatürkre, hanem a második legnagyobb, Sabiha Gökçen repülőtérre viszik az utasokat.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek