Itt a sommerticket!

Berky Dénes   ·   2014.06.20. 08:05

Már felkerültek az ÖBB honlapjára az idei sommerticketről szóló információk. A jeggyel a fiatalok egész nyáron annyit utazhatnak az ÖBB és GYSEV ausztriai vonalain, amennyit csak szeretnének. A tavalyihoz hasonlóan ismét szükséges a jegy megvásárlásához az ÖBB VorteilsCardjának fiataloknak kiadott változata, amelyet Magyarország területén csak a soproni nemzetközi pénztárban lehet kapni, 20 euróért.

A jegy ára idén is változatlan, 39 eurós áron juthatnak hozzá a 20 év alattiak, és 69 euróba kerül azoknak, aki a húszon már túl vannak, de még nem töltötték be a 26-ot. A sommerticket érvénysségi ideje idén június 30-ától szeptember 7-éig terjed. Idén nyáron a jeggyel hétköznap reggel nyolc és a következő nap hajnali három között lehet utazni, hétvégén és ünnepnapokon pedig egész nap. A megszokott korlátozások azonban tovább szigorodtak, a nagy szívfájdalom az EuroNightok kikerülése a használható vonatok köréből, hiszen így szinte lehetetlen lesz több napos túrákat szállásköltség nélkül utazni.

Mindezek ellenére a sommerticket továbbra is egy csodás lehetőség Ausztria tájainak bejárására, és mindenkinek meleg szívvel ajánljuk, még ha a használata egyre bonyolultabb is lesz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Jön a DAC, megszaladnak a vasútvállalati kiadások

iho/vasút   ·   2024.05.05. 15:00

A Digital Automatic Coupling európai bevezetését sürgető német nyelvű országok közlekedési miniszterei „Jön a DAC!” jeligére közös nyilatkozatot írtak alá, ezzel is jelezve elkötelezettségüket a vasúti teherszállításban a digitális automata csatlás gyors bevezetése és közös finanszírozása iránt.