Itt a szokásos év végi menetrendi változás

iho/vasút   ·   2018.12.28. 18:00
felujitott_kaposvari_allomas0

A menetjegyek vásárlásáról érdemes időben, akár több nappal előbb gondoskodni, illetve kihasználni az elektronikus csatornák igénybevétele esetén nyújtott kedvezményeket. Az új év első munkanapja január 2., szerda lesz, ezért a vasúttársaság arra számít, hogy az utasok száma a január 2. és 4. közötti rövid munkahéten is magas lesz, főként a munkahelyre és az oktatási intézményekbe fokozatosan visszatérők miatt. A bérletváltás szempontjából január 4-e és 7-e lehet kiemelkedő, erre a pénztári szolgálat megerősítésével is készül a vasútvállalat.

A MÁV-Start – a személy-, sebes- és gyorsvonatokon kívül számos intercityt is indít. Ezek a jelentős felkészülés és a megnövelt kapacitás ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelnek, ezért az intercitykre érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket. A helyfoglalások figyelembevételével – a lehetőségekhez képest – az IC-khez plusz kocsikat kapcsol a vasúttársaság.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegyeket, helyjegyeket elővételben érdemes megváltani, illetve igénybe venni az internetes vagy a Vonatinfó mobilalkalmazásból elérhető jegyvásárlási lehetőséget is. Az okostelefonon, tableten is bemutatható e-vonatjegy előnye, hogy kényelmesen, sorban állás nélkül a nap 24 órájában meg lehet vásárolni, és tíz százalékkal olcsóbb a pénztárban váltott jegyeknél. Az automatából vásárolt vagy online vásárolt és automatából kinyomtatott jegyekre öt százalékos kedvezményt nyújt a MÁV-Start.

Érdemes a csúcsidőn kívüli – a menetrendi keresőben @ jellel jelölt – járatok között is keresgélni azoknak, akik rugalmasan tudják megválasztani az utazásuk időpontját. Az általában alacsonyabb kihasználtságú, csúcsidőn kívül közlekedő járatokkal ugyanis húsz százalékos kedvezménnyel lehet utazni tavaly decembertől, amennyiben legalább 100 kilométer távolságra online vásárolt e-vonatjeggyel veszik igénybe. A kedvezménnyel a Budapest–Szombathely/Zalaegerszeg, Budapest–Tapolca, Budapest–Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa/Keszthely, Budapest–Pécs, Budapest–Eger/Sátoraljaújhely, Budapest–Záhony, Budapest–Békéscsaba–Lőkösháza és Budapest–Szeged viszonylatokon legalább 100 kilométer távolságra közlekedő, @ jellel jelölt napi 148 vonat utasai élhetnek.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek