Január hatodikáig döntenek a Malév tőkejuttatásáról

iho/repülés   ·   2011.12.22. 15:59

„A tegnapi közgyűlést követő és a további negatív hírek megelőzése céljából bejelentem, hogy a Malév Zrt. következő közgyűlését, amelyen a légitársaság tőkehelyzetének rendezése szerepel, az Igazgatóság döntése alapján 2012. január 6-ra összehívtam” – hangzik Berényi Jánosnak, a ZRt elnökének az iho/repüléshez eljuttatott közleménye.

November 21-én a nemzeti fejlesztési miniszter jóváhagyása alapján a Malév Zrt. rövid távú finanszírozási igényének biztosítása érdekében 4,2 milliárd forintos tulajdonosi kölcsönszerződést írtak alá, amely biztosíthatja a társaság működését a következő közgyűlési döntésig. Mint beszámoltunk róla, a légitársaság szerdai rendkívüli közgyűlésen viszont nem született döntés a Malév tőkehelyzetének rendezéséről.

Berényi János most kiadott közleményében hangsúlyozza: január hatodikáig döntés születik a Malév tőkejuttatásáról, „így az elmúlt hónapokban a kimagasló kereskedelmi teljesítmények révén elért pozitív üzemi működés további zavartalan folytatását nem befolyásolja a légitársaság tőkehelyzetének rendezési folyamata” – zárul a közlemény.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Százéves a magyar kereskedelmi légiközlekedés

iho/repülés   ·   2023.12.07. 14:30

A Közlekedéstudományi Egyesület Légiközlekedési és Általános Közlekedési Tagozata a Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft.-vel közösen emlékezett meg a százéves magyar kereskedelmi légiközlekedésről a Polgári Repülés Világnapjának előestéjén.