Járhatatlan, lezárt utak Fejér megyében

MTI   ·   2012.02.16. 18:14

A rendőrség lezárta az utat és megkezdte az autók kimentését – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök délután.

Elzárta a hó a külvilágtól Adony-Szőlőhegyet. Az ott élő családok egyike jelezte, hogy nem lesz elegendő élelmük, a segítségről a katasztrófavédelemmel egyeztet a rendőrség.

Az erős szél okozta hóátfúvások miatt továbbra is több út járhatatlan. Le van zárva a 8123-as út Székesfehérvár–Zámoly közötti szakasza, a 61-es főút Előszállás és Alsószentiván között, a Bicskét Csákvárral összekötő 8126-os út, valamint a Káloz és Dég közötti önkormányzati út.

Járhatatlan a Kálozt Soponyával összekötő útszakasz, amelyre 40 centiméternyi havat fújt a viharos erejű szél, és nem lehet közlekedni a 6208-as úton Adony irányába. A 1104-es út Mány felé egy sávon járható.

Lezárták a 6209-es utat Szabadegyháza–Sárosd–Sárkeresztúr között, a 6219-est Nagykarácsony és Mezőfalva között. Nehezen járható, jégbordás a 62-es főút Seregélyes–Szabadegyháza–Perkáta közötti szakasza, a hóátfúvás miatt pedig nem megfelelő a látótávolság a 1104-es úton Bicske és Mány között.

A katasztrófavédelem tűzoltóegységeinek délután négy óráig csaknem negyven esetben kellett segítséget nyújtaniuk. A megye több pontján személyautók, tehergépkocsik akadtak el, kisebb balesetek történtek, közülük négy járt könnyű sérüléssel.

Kapcsolódó hírek