Járhatatlan utak Tolnában és Fejér megyében

MTI   ·   2012.02.16. 11:55

Három útszakasz járhatatlan és több nehezen járható hóátfúvások miatt Tolna megyében - közölte a megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Nagyszokoly és Iregszemcse között mintegy harminc elakadt gépkocsit siófoki és tamási tűzoltók szabadítottak ki a hó fogságából, az útszakaszt a rendőrség lezárta - tudatta Boross Brigitta.

Szintén járhatatlan a 6-os utat Faddal összekötő út, valamint a 6233-as útnak az Alsótengelic felé vezető szakasza.

A szóvivő arról számolt be, hogy Paks térségében öt úton, köztük a 6-os Dunaföldvár és Paks közötti szakaszán is hóátfúvások nehezítik a közlekedést.

A viharos erejű szél okozta hóátfúvások miatt újabb utak, útszakaszok váltak járhatatlanná Fejér megyében - közölte a katasztrófavédelem.

Már korábban lezárták a 8123-as út Zámoly és Székesfehérvár közötti szakaszát, az Alcsútdobozt Etyekkel összekötő 8106-os utat, valamint a Bicske és Csákvár közötti 8126-os utat.

Ezek mellett járhatatlanná vált a Sárosd és Sárkeresztúr közötti 6209-es út, a 6208-as út Perkáta és Adony között, a Sárbogárd és Mezőfalva közötti 6219-es összekötőút, továbbá a 1104-es út Bicske és Mány között.

A térségben húsznál több út nehezen járható - mondta el Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Kapcsolódó hírek