Javított a Fitch a Transzmasholding adósbesorolásán

iho/vasút   ·   2019.02.21. 10:49
transmasholding_metrok0

A Fitch Ratings javított a JSC Transzmasholding (TMH) hosszútávú külföldi és helyi pénznemre vonatkozó kibocsátói alapértékén (IDR), stabil kilátásokkal társítva. A döntés az orosz cég pozitív pénzügyi helyzetét tükrözi. Elemzők szerint a legfőbb okok a Transzmasholding termékei iránti növekvő kereslet, a tőkeáttétel és az adósságszolgálati mutatók folyamatos javulása, valamint a megfelelő likviditás.

A Fitch listáján a felminősítéshez vezető tényezők között szerepel a TMH erős piaci pozíciója a gördülőállomány-gyártás terén Oroszországban és a FÁK-országokban, az exporttevékenység aktív fejlesztése, valamint a diverzifikált termékportfólió, de hozzájárult a Transzmasholding és főbb vásárlói – például az Orosz Vasutak (RZSD), a Federal Passenger Company (FPC) és a Moszkvai Metró – közötti hosszútávú együttműködés is.

A Fitch szakértői szerint a TMH bizonyította az adósságfinanszírozási piacokhoz való hozzáférést, erre jó példa a 2018. november elején kibocsátott, második adag ötmilliárd rubeles (21,1 milliárd forint) kötvénycsomag.

A Transzmasholding szerint a hitelminősítési javulás a vállalat pozitív üzleti kilátásait tükrözi, és segíteni fog a potenciális befektetők és hitelezők körének szélesítésében. A Fitch döntése a TMH számára kiváló feltételeket nyújthat a kölcsönzött eszközök terén, valamint tovább javulhat a vállalat pénzügyi irányítása. A vállalat munkájának elismert forrásból érkező értékelése pedig tovább növelheti a TMH nemzetközi hírnevét a közlekedési megoldások terén megbízható, pénzügyileg rugalmas, és modern technológiát kínáló szolgáltatóként.

A Fitch először 2016. december végén minősítette a hosszútávú BB- (vagyis befektetésre nem ajánlott, spekulatív) osztályzatjellemzéssel a Transzmasholdingot. Egy bő évvel később, 2018. január végén megerősítette a kategóriát, de már pozitív előrejelzéssel.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek