Javult a Rába teljesítménye, de a teherautó-piac stagnál

MTI   ·   2013.05.16. 13:23

A Rába Holding első negyedéves számai igazolják a futóműüzletágra mint alaptevékenységre épülő stratégiát – mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a társaság elnök-vezérigazgatója.

Pintér István közölte, hagyományosan ez a szegmens adja az árbevétel 60-70, és most már a profit 100 százalékát; az ezen a területen fontos amerikai piacon az utóbbi években elérték, hogy az alkatrészeladás túlsúlya helyett most már a bevételek 80-90 százalékét a komplett futóművek értékesítése adja.

A tervekről szólva jelezte: az idén felfuttatják a John Deere-nek gyártott és kiteljesítik a Claas által megrendelt futóművek gyártását.

Stagnál az európai és az amerikai tehergépjármű-piac, ugyanakkor – a beruházásokat lehetővé tevően magas terményárak miatt – „dübörög” a mezőgazdasági gépek globális eladása.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.