Jelentős növekedést ért el tavaly a Gefco Magyarország

MTI/iho   ·   2014.05.28. 19:50

Erre az évre 34–35 millió euró árbevételt tervez a 2005-ben alapított Gefco Magyarország – tette hozzá Vecsera Zsolt ügyvezető igazgató.

Az intermodális szállítmányozást tavaly kezdte el Magyarországon a társaság. Győrben működtet egy olyan telephelyet, ahol a kereskedőhöz történő járműkiszállítás előtt felszerelik a kocsikra a megrendelt extrákat, továbbá szervizelik és mossák is az autókat – erről Pásztor József, értékesítési és marketing vezető beszélt a tájékoztatón. Az autók szállítására – 45 kamionra – kizárólagos szerződést kötöttek a Révész cégcsoporttal.

A Gefco csoport tavaly 11 százalékos növekedéssel 4 milliárd euró árbevételt ért el. Az adózott eredménye – 28 százalékos növekedéssel – 57 millió eurót tett ki. Erre az évre 12 százalékkal több, 4,5 milliárd euró árbevételt tervez a csoport, míg az adózott eredmény a tavalyival lesz azonos. A 2020-as célkitűzés a 8 milliárd eurós forgalom elérése.

Az árbevétel közel felét adja az autószállítás, további 19 százalék pedig az autógyárak alkatrész-beszállításából származik.

Tavaly a 4 milliárd eurós árbevételből 2,1 milliárd jutott Franciaországra, 904 millió pedig a Franciaország nélküli Nyugat-Európára. A kelet- és közép-európai országok – kiegészítve a Balkánnal – 321 millió euróval járultak hozzá a csoport árbevételéhez.

A Gefco 37 leányvállalattal, 150 országban van jelen. Alkalmazottainak a száma 11 ezer 500. A Gefco csoport 2012 végéig a PSA Peugeot-Citroën csoport kizárólagos tulajdonában volt, ekkor 75 százalékos tulajdonrészt vásárolt belőle az orosz államvasutak. A csoport továbbra is a PSA kizárólagos logisztikai szolgáltatója, de emellett új üzleti tér nyílt számára a FÁK-országokban, amelyet – a széles nyomtávú vasút milliméterben megadott nyomtávja után – 1520 térségnek jelölnek.

A múlt évben 7 évre szóló megállapodást kötött a Gefco a General Motors-szal és átvette az európai, valamint az oroszországi logisztikai láncát. A szerződés évi 1,2 millió jármű szállítására szól.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek