Jelentős üzemanyag-megtakarítást ért el az Allison

iho   ·   2014.03.21. 21:15
00kicsi

Az Allison Transmission új, az üzemanyag-hatékonyságot akár húsz százalékkal javító csomag bevezetését jelentette be Indianapolisban az NTEA (Munkagép Iparág Egyesülete) Munkagép Konferenciáján. A FuelSense műszaki megoldásai automatikusan igazodnak a váltási módozatokhoz és a nyomatékhoz, ezzel maximalizálva a sebességváltó hatékonyságát, amely függ a szállított rakománytól, az út emelkedésétől és a terhelési ciklustól.

A Freightliner lesz az első gyártó, amely FuelSense-csomagot kínál az észak-amerikai közepes teherbírású járművek piacán<br>(forrás: Allison)

A FuelSense csomag részei:

  • Ötödik generációs okos vezérlés, gyorsítási menedzsment és egy precíziós dőlésszögmérő;
  • EcoCal váltástechnológia, amely a motor fordulatszámát folyamatosan a leghatékonyabb szinten tartja;
  • Dinamikus váltásérzékelés, amely automatikusan érzékeli, ha a motort alacsony fordulatszámú módozatba lehet kapcsolni;
  • Álló helyzetben üresbe kapcsolás, ezzel üzemanyagot takarít meg és csökkenti a károsanyag-kibocsátást, amíg a jármű egy helyben áll.

Miután különböző tesztek és szimulációk során ezzel a rendszerrel elérték a húszszázalékos üzemanyag-megtakarítást, a Freightliner 2014 végétől, a cég M2 típusú alvázaira építendő, közepes teherbírású teherautóit már ezzel a rendszerrel szállítja Észak-Amerikában elsőként.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek