Jó az öreg a háznál!

Papp György   ·   2014.12.17. 21:15
00kicsi

Kényszerű látogatást tett a záhonyi fűtőház villanyvizsgáló csarnokában december 16-án a 6202-es sebesvonat érkező villamos gépe (431 158). Bár a forduló szerint nem most, és nem Záhonyban kellett volna elvégezni a napi vizsgálatát, de vélhetően a menetrendváltás körüli kavarodások miatt kényszerült ide. Mivel a csarnokba vezető vágány fölött nincs vezeték, a napi vizsgálat elvégzése előtt és után is dízel adja a kisegítést. A jelzett napon az ex-békéscsabai M40 113 volt a kitológép. A meglehetően viseltes külsejű mozdony jelenleg is dolgozik, gyakran dübörög fel a csodálatos Ganz-Jendrassik motorja Eperjeske-átrakóban mérlegelés vagy gurítás közben.

A Szilit toló Púpos<br>(a szerző felvételei)

A gyorsan segítő deli vitéz dízelnek köszönhetően a Szili friss napivizsgájával a fordájában, a 6203-as vonattal indulhatott vissza Budapest-Nyugatiba. Sajnos a fotón látható további M40-esek a fűtőházi „parajosban”, letétes mozdonyokként várnak sorsukra. A régi pályaszámok ellenére garantáljuk, hogy a kép valóban december 16-án készült: a 113-as hivatalosan múzeumi megőrzött gép, a letétes mozdonyokra pedig nem festették fel az új rendszer szerinti számokat.

Ránézésre semmi bajuk...letétes Púposok a „parajosban”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek