Jobban fogyott az e-matrica idén nyáron, mint a tavalyin

MTI   ·   2019.09.10. 15:44

Tíz százalékkal nőtt az e-matrica eladás a nyári időszakban a tavalyihoz képest – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgatója, Bartal Tamás kedden az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában. Idén a heti autópálya matrica vásárlása öt százalékkal visszaesett, de a többi nőtt, az éves például tizenhat százalékkal. Ez a magyar gazdaság növekedésének is köszönhető, az embereknek ugyanis több megtakarításuk van. Minden évben egyre többen vásárolnak online e-matricát és fizetnek e-útdíjat, de a vásárlók hetven százaléka még mindig inkább "papíralapút" vesz. Sokakat az rettent el az online vásárlástól, hogy nem kapnak róla bizonylatot, de a NÚSZ felületein történő vásárlás biztonságos, bármikor visszakövethető.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.