Jól megy a Student Agencynek

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.02.17. 15:50

A Student Agency magán közlekedési holding kétségtelenül jól gazdálkodik. A Radim Jančura vezette cég 2,4 milliárd koronás (körülbelül 27 milliárd forint) bevételt könyvelt el repülőjegyek árusításából 2013-ban. A cseh piacon hosszútávon az első helyet foglalja el a Student Agency a repjegyeladási listán.

A 2012-es évhez képest hat százalékkal növelte jegyeladási profitját a magáncég. A holding repülőjegyeket értékesítő üzletága az összbevétel egy harmadát teszi ki. A cég adatai szerint az eladott jegyek számát tekintve a legdinamikusabban a Dél-Afrikai Köztársaságba tartó járatok fejlődtek. Itt a növekedés az elmúlt évben meghaladta a 13 százalékot. Mindemellett az összcsehországi repülőjegypiac csak két százalékos növekedésnek örvendhet. Az eladási lista ezüstérmese, az Asiana bevétele 1,6 milliárd korona (18 milliárd forint) volt 2013-ban.

Több repülőjegy fogyott Csehországban az egyéni utasok csoportjában is, valamint a vállalati csoportok utazásai terén is. Igaz viszont, hogy a business és first class kategória iránti érdeklődés csökkent. A Student Agency jegyeladási sikere részben annak is köszönhető, hogy a cég nem régiben egy összehasonlító portált indított, ahol az utasok több légitársaság kínálatából választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet.

A Student Agency közlekedési holding nemzetközi és belföldi buszjáratokat, a Regiojet magánvasutat és utazási irodát is működtet Csehországban. A sárga buszokkal Budapesten is találkozhatunk.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.